FOTO: Polițiștii și specialiștii antidrog organizează acțiuni preventive în trafic

 -  -  11074


În contextul în care numărul șoferilor depistați de polițiști în timp ce conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor este în creștere, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Serviciul Rutier, organizează o serie de activități preventive în trafic.

Acțiunile vor fi organizate până la finalul anului 2021 și îi vizează în special pe conducătorii auto care circulă pe șoselele din județul Bistrița-Năsăud.

Vor avea loc activități de informare, educare și conștientizare a conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive. De asemenea, vor fi organizate demonstrații privind efectele conducerii autovehiculelor sub influența diferitelor substanțe psihoactive, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsionează realitatea”, precizează Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud.

În plus, polițiștii Serviciului Rutier vor efectua și acțiuni de testare aleatorie cu aparatele din dotarea Inspectoratului Județean de Poliție (etilotest și drug-test) a conducătorilor auto.

O primă acțiune de acest fel a fost organizată deja zilele trecute, în municipiul Bistrița, urmând ca seria activităților preventive să continue până la finele anului.

FOTO: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud

1 notes
199 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *