FOTO: Pompierii, în zi de sărbătoare!

 -  -  1294


Ziua Pompierilor din România a fost marcată și la Bistrița, printr-o serie de activități care s-au desfășurat pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu.

La eveniment au participat oficialități locale și județene, dar și zeci de bistrițeni și, cu acest prilej câteva dintre cadrele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost avansate în grad.

Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, a fost prezent la festivitatea de celebrare a eroilor, transmițând mesajul Ministrului Afacerilor Interne: ”Conștiința publică vă identifică drept salvatori, iar acest loc de cinste a fost câștigat prin muncă și, uneori, chiar prin sacrificial suprem. Sunteți oameni deosebiți, pentru care altruismul este mod de viață. Sunteți o familie unită și vă încredințați viața, fără reserve, în mâinile camarazilor. Respect ceea ce faceți și cred cu tărie în fiecare dintre voi, în puterea voastră de a vă face datoria cu responsabilitate și în loialitatea pe care o aveți față de români și de România!

Cei prezenți la evenimentul din zona centrală a orașului au putut asista la exerciții demonstrative susținue de pompieri, care și-au prezentat și tehnica din dotare. Cel mai important moment al manifestărilor a fost când un pompier a coborât în rapel, de la o înălțime de 40 de metri, ținând în mână steagul Centenarului. Cei mai încântați de eveniment au fost copiii.

Astăzi se sărbătoresc 170 de ani de când acești eroi îmbracă uniformele, pregătiți în orice moment de a interveni în operațiuni de salvare.

0 notes
19 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.