FOTO: Prefectul Stelian Dolha a inspectat școlile în care se desfășoară examenul de Evaluare Națională

 -  -  1008


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, și inspectorul școlar Stela Pop au verificat școlile din municipiul Bistrița, pentru a se asigura că primul examen susținut de absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în condiții optime și sunt respectate toate măsurile impuse de situația epidemiologică actuală.

În această dimineață, înainte de începerea primului examen al Evaluarii Naționale, am verificat care sunt condițiile în care elevii au fost întâmpinați și în care vor susține probele la câteva din școlile bistrițene. La Scoala Generală Avram Iancu, Școala Generală Ștefan cel Mare, Generală 4, Colegiul Național Liviu Rebreanu, Colegiul Național Andrei Mureșanu, tuturor concurenților li se asigură condiții bune de protecție și vestea bună este că toți concurenții din aceste școli care s-au prezentat în această dimineață au intrat în examen. Monitorizăm în continuare situația la nivelul întregului județ. Mult succes copiilor!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Prefectul a mai completat că nu doar elevii dau examen astăzi, ci și școlile din județ – cel al modului în care conducerea și profesorii au reușit să se mobilizeze și să asigure condiții optime pentru desfășurarea unui astfe de examen. 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, un număr de 2.781 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris în vederea participării la examenul de Evaluare Națională.

Acesta a început astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri (17 iunie), elevii vor susține proba la Matematică, iar joi (18 iunie) se desfășoară proba la Limba și literatura maternă.

Toţi elevii au intrat în centrele de examen doar după ce li s-a măsurat temperatura şi s-a dovedit că au cel mult 37,3 grade Celsius. Fiecare şcoală a pus la dispoziţia elevilor dezinfectant şi măşti.

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională vor fi afișate la data de 22 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile se pot depune în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 14:00-20:00.

Rezultatele finale se vor comunica în 27 iunie.

Azi, prefectul județului Stelian Dolha, însoțit de inspectorul școlar Stela Pop, au verificat școlile din municipiul…

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Luni, 15 iunie 2020
0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *