FOTO: Prefectul Stelian Dolha, prezent în câteva dintre zonele grav afectate de inundații

 -  -  1119Fenomenele meteorologice din ultimele 24 de ore au produs pagube serioase în comunitățile din județul Bistrița-Năsăud. Căderile masive de precipitații din noaptea de 23 spre 24 iunie au avut efecte devastatoare în județ, mai multe comune fiind puternic afectate. Zeci de persoane au fost evacuate din calea apelor, mai bine de 100 case, terenuri agricole și drumuri au fost inundate și cifrele pot continua.

În acest context, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a fost prezent în câteva dintre zonele grav afectate de ploi și inundații. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, Stelian Dolha a ajuns în comunele Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, Ciceu Giurgești și în localitatea Dumbrava.

Pagubele înregistrate în aceste zone sunt însemnate: zeci de case sunt afectate, au subsoluri inundate, curți pline de aluviuni și grădini și terenuri agricole compromise. Tot aici inundațiile au dus la colmatarea unor poduri, iar unele drumuri au fost blocate de depunerile de aluviuni.

”Inundațiile care au lovit județul nostru în multe zone i-a pus pe foarte mulți conjudețeni la grea încercare. A fost o noapte albă și o zi pe măsură pentru cei afectați, dar și pentru cei care le-au sărit în ajutor. Am văzut asta în zeci de case și gospodării, în care oamenii s-au mobilizat și au făcut uneori imposibilul. Îi asigur în calitate de prefect și de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență de întregul sprijin: monitorizăm și coordonăm acțiunile în sprijinul celor afectați. Imediat după această activitate-suport vom trece la evaluarea pagubelor și transmiterea datelor pentru întocmirea hotărârilor de Guvern pentru acordarea despăgubirilor”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

În perioada următoare, comisiile desemnate pentru evaluarea pagubelor vor ajunge în fiecare dintre zonele afectate.

Mai multe depre bilanțul pagubelor produse de ploile abundente puteți citi mai jos:

0 notes
244 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *