FOTO: Prefectul Stelian Dolha s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud. Ce s-a discutat în cadrul reuniunii

 -  -  41279


Prefectul Stelian Dolha a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, principala temă abordată fiind cea privind problemele cu care companiile bistrițene s-au confruntat în toată această perioadă generată de pandemia de coronavirus.

Reuniunea de lucru a fost organizată în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și a avut loc la sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, cu respectarea condițiilor de distanțare socială.

La ședință au luat parte Alexandru Stânean – director general Teraplast SA, Gavril Mureșan – CEO Electroplast Bistrița, Ioan Repede – director general Rombat SA, Gheorghe Cenușă – director general Comelf SA, Virginia Farcaș – administrator Silvania International SRL și Traian Larionesi – administrator Frasinul SRL.

”Cei prezenți au apreciat că măsurile inițiate prin intermediul stării de urgență, pentru gestionarea pandemiei și a consecințelor acesteia, au fost benefice pentru limitarea răspândirii coronavirusului și că au remarcat o abordare pro economie din partea Guvernului pe tot parcursul crizei epidemice. Reprezentanții mediului de afaceri au mai apreciat că măsura șomajului tehnic s-a dovedit o gură de oxigen pentru multe companii care nu au fost puse în situația de a-și concedia angajații. Discuțiile s-au concentrat inclusiv pe nevoia de identificare a oportunităților economice pentru România în perioada imediat următoare. Majoritatea participanților au fost de părere că această criză, pe lângă efectele negative, poate constitui un moment prielnic pentru elaborarea unui proiect de țară curajos și pentru resetarea ramurilor economice de bază”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Sursa citată mai completează că reprezentanții mediului de afaceri au făcut și o serie de propuneri pentru relansarea economiei. Printre acestea se numără necesitatea adoptării unor proiecte legislative în favoarea produselor românești, nevoia investițiilor în sectoarele de infrastructură, nevoia întăririi mecanismului de ajutor de stat pentru mediul de afaceri, o colaborare mai strânsă între mediul economic, social și academic pentru elaborarea unor strategii realiste, nevoia de îmbunătățire a programului IMM Invest și implementarea unui program similar pentru firmele mari (pe care deja Guvernul îl creionează), reindustrializarea României, flexibilizarea unor reguli pentru proiectele cu fonduri europene.

O nouă ședință de acest fel este programată pentru data de 22 mai, la aceasta urmând să participe alți reprezentanți ai mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud.

”Precizăm că a fost necesară împărțirea invitaților pe mai multe serii pentru a putea respecta condițiile impuse pentru reuniuni de reglementările stării de alertă”, au mai adăugat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

4 notes
404 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Prefectul Stelian Dolha s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud. Ce s-a discutat în cadrul reuniunii

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *