FOTO: Prefectul Stelian Dolha și alți angajați ai Instituției Prefectului au donat sânge

Pentru a marca Ziua mondială a donatorului de sânge, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, subprefecții Atilla Decsei și Lorand Toth și alți angajați ai Instituției Prefectului au donat sânge.

Potrivit Instituției Prefectului, bonurile primite vor fi utilizate pentru a cumpăra alimente care vor fi donate unor persoane aflate în nevoie.

”Prefectul Stelian Dolha și subprefecții Atilla Decsei și Lorand Toth, împreună cu câțiva angajați ai Instituției Prefectului au ales să doneze sânge, ca gest de solidaritate pentru cei aflați în nevoie și a căror vieți depinde de acest gest voluntar de dăruire. Bonurile primite reprezentanții Instituției Prefectului cu ocazia donării de sânge vor fi folosite pentru a achiziționa produse alimentare care vor fi donate. Vă amintim că, zilnic, spitalele și camerele de gardă au nevoie de sânge, iar donarea de sânge este o procedură sigură și ușoară, care salvează milioane de pacienți în fiecare an. Din sângele donat o singură dată poţi ajuta până la 3 persoane! Fii erou, donează sânge și salvează vieți!”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an la data de 14 iunie. Pentru anul 2021, sloganul acestei zile este „Give blood and keep the world beating”. Mesajul evidenţiază contribuţia esenţială a donatorilor de sânge pentru salvarea de vieţi şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii altora.

Statistic, România ocupă printre ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte donarea de sânge. Autoritățile trag un semnal de alarmă şi precizează că sunt situaţii în care intervenţii chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge.