FOTO: Pregătiri pentru iarnă. Pentru a împiedica înzăpezirea DN 17, în Pasul Tihuța au fost montate parazăpezi

 -  -  1341 

 

Autoritățile din Bistrița-Năsăud fac pregătiri pentru a evita pe cât posibil unele probleme specifice sezonului rece.

Astfel, o măsură în acest sens a luat Secția de Drumuri Naționale Bistrița din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj. Angajații SDN Bistrița au montat parazăpezi pe DN 17, între km 111 – 112, în zona Pasului Tihuța, acolo unde în fiecare an apar probleme de trafic, zona fiind catalogată drept una problematică.

Practic, parazăpezile sunt niște sisteme de protecţie care împiedică înzăpezirea șoselei în situațiile în care vântul suflă cu putere și spulberă zăpada, existând astfel riscul ca aceasta să ajungă pe carosabil și să îngreuneze sau, în unele cazuri, chiar să blocheze traficul rutier. Ele au o înălţime de 1,20-1,50 metri şi se fixează la o anumită distanţă de axul drumului.

Astfel de panouri au fost montate și anii trecuți pe DN 17, în zona Pasului Tihuța din Bistrița-Năsăud.

Șeful SDN Bistrița, ing. Alexandru Slavita, a precizat, la începutul acestei luni, că din data de 20 octombrie în bazele din zona montană vor exista utilaje pregătite să intervină în caz de nevoie. Totodată, în ceea ce privește stocul de material antiderapant pentru această perioadă, ing. Alexandru Slavita a mai spus că nu sunt probleme din acest punct de vedere, fiind asigurate peste 2.000 de tone de sare.

FOTO: DRDP Cluj

0 notes
466 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *