FOTO: Pregătiri pentru Ziua Națională a României; tricolor imens, pe clădirea Palatului Administrativ

 -  -  11018


Autoritățile din Bistrița-Năsăud fac pregătiri pentru Ziua Națională a României, un tricolor imens fiind deja arborat pe faţada Palatului Administrativ din Bistrița, clădire în care funcţionează Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud şi Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Drapelul acoperă o porțiune importantă din clădirea situată în Piața Petru Rareș, pentru montarea lui fiind solicitat sprijinul salvamontiștilor din Bistrița-Năsăud. Aceștia au arborat steagul pe fațada clădirii astfel încât tricolorul să poată fi admirat de toți cei ce ajung în Piața Petru Rareș.

Tot în zona Palatului Administrativ, precum și în alte zone din municipiul Bistrița, au fost montate și instalații de iluminat festiv, acestea urmând să se aprindă pe 1 Decembrie.

Potrivit ultimei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, anul acesta se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 200 de persoane și respectarea măsurilor de protecție sanitară, precum și cu menținerea unei distanțe de 1 metru între participanți.

Iată ce prevede Hotărârea nr. 105 din 19.11.2021 a CNSU în ceea ce privește ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României:

Anul trecut, la Bistrița nu au fost organizate activități ample dedicate Zilei Naționale a României, municipiul fiind în carantină la acea vreme din cauza numărului ridicat de cazuri de COVID-19.

1 notes
143 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *