FOTO: Președintele CJ Bistrița-Năsăud dă asigurări că anul viitor vor fi finalizate lucrările la tronsonul de drum de la Colibița la Mița

 -  -  31085


Lucrările de modernizare a tronsonului de drum de la Colibița la Mița vor fi încheiate anul viitor, dă asigurări președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare, Moldovan precizează că în acest moment lucrările se derulează conform graficului stabilit de constructor.

La anul mergem pe drum bun, până în coada lacului, la Colibița. Acest lucru pentru că lucrările la Lotul I – tronson 2 din Poarta Transilvaniei (DJ 172 D – de la intersecția cu drumul Blajului spre Mița) sunt în plină desfășurare și, cu toate că sunt dificile, sunt în grafic”, a scris pe Facebook președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Lucrările la acest tronson de drum, în lungime de aproximativ 6,5 km, sunt executate de asocierea dintre Dimex Company – Explan SRL – SC Electro-Ursa Servcom SRL, investiția totală fiind de circa 9 milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene.

Acesta este ultimul tronson de drum din zona lacului Colibița pe care se lucrează, alte două tronsoane din această zonă fiind recepționate anii trecuți: Lotul I – tronsonul 1 – de la Mureșenii Bârgăului la Colibița (în lungime de 5,1 km) a fost recepționat în octombrie 2017, în vreme ce Lotul II al DJ 173D – de la Prundu Bârgăului (intersecția cu DN 17) la Bistrița Bârgăului și Colibița (în lungime de 17,1 km) a fost recepționat în toamna anului trecut.

În ceea ce privește proiectul ”DJ 172D – Poarta Transilvaniei”, lucrările au fost împărțite în 5 loturi, dintre care 3 au fost deja finalizate. În prezent se mai lucrează pe Lotul I – tronsonul doi – Colibița – Mița și pe Lotul IV – Ilva Mică – Măgura Ilvei.

Investiția totală în modernizarea DJ 172D este una extrem de importantă pentru infrastructura de drumuri a județului Bistrița-Năsăud, valoarea totală a acesteia fiind de circa 50 de milioane de euro.

Proiectul DJ 172 D ”Poarta Transivaniei” cuprinde: Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – Josenii Bârgăului (DN 17) – Strâmba – Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita jud. Suceava.

3 notes
210 views
bookmark icon

2 thoughts on “FOTO: Președintele CJ Bistrița-Năsăud dă asigurări că anul viitor vor fi finalizate lucrările la tronsonul de drum de la Colibița la Mița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *