FOTO/VIDEO: Prima trecere de pietoni 3D din Bistrița, amenajată de elevi ai Liceului de Arte ”Corneliu Baba”. Lucrările, în toi

Elevii Liceului de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița realizează prima trecere de pietoni 3D din municipiu. Aceasta este în plin proces de amenajare pe strada Gheorghe Șincai, în apropierea sediului Primăriei Bistrița.

Pentru ca trecerea de pietoni să poată fi realizată, polițiștii bistrițeni au închis complet traficul rutier pe strada Gheorghe Șincai, șoferii fiind dirijați spre alte rute ocolitoare. La realizarea trecerii de pietoni cu efect tridimensional, elevii folosesc materiale speciale, rezistente la condițiile meteo. Prima trecere de pietoni 3D din România a fost realizată anul trecut, în județul Buzău. Specialiștii spun că trecerile de pietoni 3D sunt mult mai vizibile decât cele obișnuite.

 

Această activitate face parte dintr-o campanie de responsabilizare socială pentru prevenirea  accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Campania a fost inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și Asociația Psihotrafiq – ”Fii PietOM!”.

De asemenea, tot duminică, polițiștii au inscripționat pe 16 zebre asociate unor treceri pentru pietoni din oraș următoarele mesaje preventive: ”Asigură-te!”, ”Scoate căștile!”, ”Nu alerga!”, ”Coboară de pe bicicletă”, ”Lasă telefonul!”.

Fii PietOM!” este o  campanie de responsabilizare socială pentru  prevenirea  accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula în municipiul Bistrița până la sfârșitul anului.

ACTUALIZARE

După ore în șir de muncă, iată și rezultatele:

FOTO: Facebook – Eugenia Șular, Cornel Ciocan