FOTO: Primarul Ioan Turc a verificat unele creșe, grădinițe și școli din municipiu. A vrut să vadă cât sunt de pregătite pentru noul an școlar și ce condiții oferă

 -  -  1035


Primarul Bistriței, Ioan Turc, însoțit de o echipă de specialiști din cadrul instituției, a vizitat vineri mai multe creșe, grădinițe și școli din municipiu, cu scopul de a verifica în ce măsură sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, dar și ce condiții oferă preșcolarilor și elevilor unitățile de învățământ.

”După efectuarea unor necesare lucrări de igienizare și reparații la instalaţiile de iluminat, la mobilierul şcolar deteriorat, acoperişuri, jgheaburi, garduri, alei pietonale, unitățile care nu erau prinse în reabilitare extinsă sunt gata pentru a primi preșcolari și elevi. La Școlile Gimnaziale nr. 1, 4 și „Lucian Blaga”, unde există deschise șantiere pentru reabilitări pe fonduri europene, lucrările sunt în diferite stadii de execuție, dar, cel mai important, se respectă graficul și nu se face rabat de la calitatea intervențiilor (cu mici excepții, aspecte ce vor fi remediate rapid)”, a precizat primarul la finalul vizitei.

Edilul dă asigurări că, până la reluarea cursurilor, specialiștii din Primăria Bistrița vor fi prezenți și în alte unități școlare, pentru a se asigura că totul va decurge mai bine decât în anii precedenți, când, potrivit primarului, ”finanțările municipalității pentru acest sector au fost la un nivel foarte redus, iar condițiile au lăsat mult de dorit”.

Noul an școlar începe pe data de 13 septembrie.

0 notes
160 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *