FOTO: Primarul Ioan Turc dă asigurări că Piața Decebal va putea funcționa fără probleme

 -  -  1054

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că Piața Decebal va putea funcționa fără probleme, fiind efectuate o serie de modificări care să respecte noul scenariu impus la nivel național.

Piața Decebal va putea funcționa fără probleme după noul scenariu mai restrictiv în ce privește măsurile de protecție sanitară, ce includ și scoaterea la exterior a producătorilor locali din sectorul lactate. Opt mese sunt deja dispuse la exterior, iar în interiorul care găzduia mai mulți producători a rămas doar procesatorul de lactate Sinelli, cu două vitrine frigorifice. În sectorul Carne, comercianții și-au putut păstra activitatea în spațiu închis, deoarece gradul de compartimentare individuală e asimilat statutului unui magazin, cu respectarea normelor profilactice. Directorul Direcției Administrare Piețe, Luca Răzoare, se va asigura că totul va decurge normal, iar activitatea va fi minim afectată”, a anunțat primarul Ioan Turc printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

De asemenea, în ceea ce privește situația celorlalte piețe agroalimentare din orașele Bistrița și Năsăud, Instituția Prefectului a anunțat că și în cazul acestora a fost luată măsura de a amenaja tarabe în aer liber, lucru care permite comercianților să își continue activitatea.

”În urma discuțiilor purtate de prefectul Stelian Dolha cu primarii din Bistrița și Năsăud, localități unde există piețe agroalimentare în spații închise, pentru asigurarea continuării activității comercianților din aceste locuri, s-a găsit ca soluție amenajarea de tarabe în aer liber”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

0 notes
179 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *