FOTO: Primarul Ovidiu Teodor Crețu, prezent la cel de-al 8-lea Summit al Comitetului European al Regiunilor

 -  -  81556Cea de-a 8-a ediţie a Summit-ului European al Regiunilor şi Oraşelor se desfășoară, în perioada 14-15 martie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Evenimentul este organizat în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în parteneriat cu Comitetul European al Regiunilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Afacerilor Externe.

Sub titlul ”(Re)New EUrope” şi în contextul Brexit-ului, în cadrul Summit-ului de la Bucureşti, care se va încheia vineri, s-a pus accent pe contribuţia şi rolul autorităţilor locale şi regionale la asigurarea solidarităţii în UE, la consolidarea democraţiei europene şi la încurajarea dialogului cu cetăţenii.

În prima zi, Summit-ul a reunit lideri naționali, locali și regionali din întreaga Europă, printre ei numărându-se chiar și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

Cei aproximativ o mie de participanți au asistat la discuții și dezbateri despre viitorul Uniunii Europene și modalitățile de implicare mai eficientă a cetățenilor în proiectul european prin intermediul autorităților locale și regionale.

În prima zi a summitului au avut intervenţii, printre alţii, preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, primarul Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, preşedintele delegaţiei române la Comitetului European al Regiunilor, Robert Negoiţă, preşedintele Comitetului Economic şi Social European (CESE), Luca Jahier, şi secretarul executiv al Comisiei Economice pentru Europa a ONU, Olga Algayerova.

Dezbaterile vor continua și pe parcursul zilei de vineri, iar la finalul evenimentului, se va adopta o declarație a liderilor locali și regionali pe tema viitorului Europei, care, astfel, doresc să-și facă auzită vocea înainte de alegerile europene și de următorul mandat al instituțiilor UE.

8 bookmark
1 notes
281 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Primarul Ovidiu Teodor Crețu, prezent la cel de-al 8-lea Summit al Comitetului European al Regiunilor

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.