Din Bistrita

FOTO: Principele Nicolae al României a prezentat albumul ”Bunicul meu Regele Mihai” la Bistrița și la Năsăud

 -  - 


Principele Nicolae al României a ajuns marți în municipiul Bistrița și în orașul Năsăud, pentru a prezenta albumul de fotografii ”Bunicul meu Regele Mihai”. 

La Bistrița, evenimentul de prezentare a albumului a avut loc la Palatul Culturii și a fost precedat de proiecția documentarului “Regele Mihai în fața neamului său”, produs de Marilena Rotaru.

În vizita sa în municipiu, Principele Nicolae a ajuns și în Parcul ”Regele Mihai I al României”, unde este amplasat un bust al Regelui Mihai, dar și la sediul Primăriei Bistrița.

Am avut, astăzi, plăcerea să stau de vorbă cu nepotul regelui Mihai I al României, Nicolae, în cadrul unei întâlniri informale. L-am însoțit, de asemenea, la statuia ilustrului său bunic situată în parcul care îi poartă numele. I-am amintit că aproape toți înaintașii săi, care au ajuns pe tronul României, au fost și la Bistrița, iar străbunicul său, Carol al II-lea, chiar a locuit o perioadă în orașul nostru”, a spus viceprimarul Sorin Hangan.

La Năsăud, Principele Nicolae al României a vizitat Colegiul Național „George Coșbuc” și sediul Primăriei.

În cadrul vizitei la primăria orașului, mi-a făcut o deosebită plăcere să îi prezint câteva aspecte legate de zona noastră și de istoria orașului, am avut o serie de discuții legate de importanța monarhiei în România, dar și de vizita Majestății Sale Regele Mihai în Năsăud, în anul 1997. În 1997, anul în care Regele Mihai a primit permisiunea de a se reîntoarce în România și a primit și cetățenia română, acesta a făcut o vizită în județele din nordul țării, printre care și Bistrița-Năsăud, cu opriri în orașele Bistrița, Năsăud și Sângeorz – Băi, dar și vizite la casele memoriale „Liviu Rebreanu” și „George Coșbuc”. De la primărie, alături de domnul viceprimar și alți reprezentanți ai instituțiilor năsăudene, l-am însoțit pe Excelența Sa la Colegiul Național „George Coșbuc”, unde, în Aula colegiului, a avut loc lansarea albumului său, urmată de o discuție cu elevii de la profilul Filologie, cei care vor susține la examenul de Bacalaureat proba de Istorie, cu subiecte legate de istoria monarhiei din România. Principele Nicolae a fost impresionat de frumusețea locurilor și de primirea făcută în orașul nostru și a răspuns afirmativ invitației de a reveni. Acesta nu este, de altfel, la prima vizită în județul Bistrița-Năsăud, fiind unul dintre ambasadorii celebrei Via Transilvanica”, a precizat primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin. 

Vizita Principelui Nicolae al României în județul Bistrița-Năsăud a făcut parte din turneul național “Pe urmele bunicului Mihai I”, organizat pentru prezentarea albumului de fotografii ”Bunicul meu Regele Mihai”. În strânsă legătură cu acest turneu este și proiectul ”Istoria Regalității în Școli”, ocazie cu care Nicolae al României prezintă elevilor file de istorie, amintind despre realizările monarhiei și despre valorile pe care Familia Regală le-a transmis din generație în generație.

167 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.