FOTO: Probleme în județ din cauza ploilor din ultimele 48 de ore. Două porțiuni dintr-un drum județean și mai multe gospodării din localitatea Măgura Ilvei, afectate de inundații

 -  -  81610Probleme în județul Bistrița-Năsăud din cauza ploilor din ultimele zile. Mai multe gospodării de pe raza localității Măgura Ilvei și drumul județean care duce spre Ilva Mare au fost inundate după ce s-a revărsat Valea Galeșului, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În noaptea de duminică spre luni, o porțiune a DJ 172 D de pe raza localității Ilva Mare a fost inundată, după ce un podeț a fost colmatat, iar apa a ajuns pe partea carosabilă. Pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mare au intervenit, au desfundat podețul, iar după miezul nopții în zonă s-a putut circula din nou.

În plus, o altă porțiune din DJ 172 D, în zona podului CFR de la ieșirea din Măgura Ilvei către Ilva Mare, a fost inundată, luni dimineața, pe o porțiune de aproximativ 50 de metri. Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență Măgura Ilvei intervin în zonă pentru a remedia situația.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud este în vigoare un cod galben de inundații. Avertizarea a fost emisă duminică, la ora 06:00, fiind valabilă până luni, la ora 16:00. Aceasta cuprinde și județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Maramureș, Satu Mare și Timiș.

ACTUALIZARE 1

Luni dimineața, probleme s-au înregistrat și pe DN 17C, pe raza localității Telciu, unde un copac a căzut pe carosabil, circulația fiind blocată. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Telciu a intervenit în zonă și în scurt timp a reușit să îndepărteze copacul de pe șosea, circulația fiind reluată.

ACTUALIZARE 2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis, la ora 12:30, că pe DJ 172 D – Măgura Ilvei – circulația este deschisă pe un sens de mers (inclusiv pentru autoturisme) după ce a fost evacuată apa cu ajutorul unui utilaj de la un operator economic și al unei motopompe de la SPSU Silvania Internațional Lunca Ilvei. Poliția Rutieră asigura măsurile de fluidizare a traficului.

ACTUALIZARE 3

Apa de pe DJ 172D a fost evacuată în totalitate, la ora 15:00, circulatia se desfășoară normal.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

 

8 bookmark
0 notes
1335 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.