FOTO: Profesorii care oferă consultații gratuite în cadrul Centrului Comunitar pentru Tineret au fost premiați

 -  -  1086


Centrul Comunitar pentru Tineret (CeTin) a organizat, astăzi, Gala Profesorilor Voluntari, un eveniment special dedicat celor 19 cadre didactice care, pe parcursul unui an pandemic dificil, au ținut cursuri gratuite pentru circa 400 de elevi înscriși.

CeTin din subordinea Primăriei municipiului, prin serviciul Educație-Tineret, este un veritabil liant între administraţia locală şi societatea civilă. Aici, tinerii între 12 și 24 de ani socializează, participă la activităţi recreativ-educative şi de voluntariat, urmează cursuri gratuite la materii care se regăsesc în programa examenelor naţionale, susţinute în clasele a VIII-a şi a XII-a, dar şi cursuri vocaţionale, cu rolul de a orienta şi dezvolta latura creativă. Nu în ultimul rând, prin intermediul CeTin, tinerii pot beneficia și de consultanţă psihologică de specialitate”, spune primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

De-a lungul timpului, CeTin a dezvoltat o reţea de voluntari cu ajutorul cărora, în parteneriat cu ONG-urile de tineret din municipiu, organizează principalele acţiuni specifice la nivel local, făcând efectiv parte din viaţa tinerilor bistriţeni. CeTin şi-a definit ca principal obiectiv promovarea tinerilor şi a intereselor acestora, prin oferirea unei alternative în ceea ce priveşte informarea, formarea şi educaţia, petrecerea timpului liber, dar şi dezvoltarea personală.

După cum s-a mai anunțat, pe perioada vacanţei de vară, CeTin găzduieşte cursuri de educaţie remedială şi ateliere de educaţie non-formală, susţinute de cadre didactice voluntare.

Prin oferirea unor distincții în cadrul galei de azi, spiritul didactic voluntar a avut parte de recunoașterea binemeritată a comunității bistrițene“, a adăugat Ioan Turc.

0 notes
211 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *