FOTO: PSD Bistrița-Năsăud și-a stabilit delegații la Congresul pentru alegerea noii conduceri a partidului

 -  -  11486Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud și-a stabilit, vineri, într-o conferință extraordinară desfășurată la Bistrița, delegații la Congresul partidului de la finalul acestei luni. Astfel, circa 30 de membri ai organizatiei judetene Bistrița-Năsăud a PSD vor participa la congresul în care social-democrații își aleg o nouă conducere. De asemenea, tot în cadrul conferinței, Emil Radu Moldovan a fost reconfirmat drept candidat al partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Printre cei care vor reprezenta organizația din Bistrița-Năsăud la Congresul ce va avea loc la București se numără președintele Emil Radu Moldovan, parlamentarii Daniel Suciu, Doina Pană, Ioan Deneș, precum și o parte dintre primarii județului, printre care Nicolae Moldovan, Romeo Florian, Paul Știr, Doru Crișan, dar și alți social – democrați. 

Moldovan: ”Am încredere că PSD poate renaște”

La conferința extraordinară a PSD Bistrița-Năsăud au participat, pe lângă liderii locali ai partidului, și sociologul Vasile Dâncu, dar și consultantul politic Cozmin Gușă.

Tot în cadrul conferinței, Vasile Dâncu a fost ales să reprezinte organizația PSD Bistrița-Năsăud pentru o candidatură la Consiliul Național al PSD. ”Propunerea lui Vasile Dâncu în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD va schimba fundamental în bine imaginea PSD”, a declarat Emil Radu Moldovan, care a adăugat că are încredere că PSD poate renaște.

PSD are nevoie să recâștige credibilitate, PSD are nevoie să readucă intelectualitatea română în acest partid, România are nevoie de oameni de valoare pentru ca politicile  publice pentru România și pentru români să redevină rincipala prioritate a PSD”, a mai spus președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

De asemenea, în timpul conferinței, Cozmin Gușă a lansat și un mesaj către PSD: ”este timpul să ne dorim ca în viitoarea conducere a partidului să fie cât mai mulți din Transilvania, pentru că până acum PSD-ul nu a avut decât președinți din sudul țării. L-a avut pe Ion Iliescu de la Oltenița, pe Adrian Năstase din Dâmbovița, pe Mircea Geoană din Dolj, pe Victor Ponta din București și, sigur, mare performantă, doi din Teleorman. Cred că ar fi momentul să punem un președinte din Transilvania sau din Banat”, a spus Gușă.

Emil Radu Moldovan, prim-vicepreședinte PSD? ”Nu exclud absolut nimic!”

În condițiile în care s-au vehiculat informații potrivit cărora Emil Radu Moldovan ar putea fi unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai partidului, liderul social democraților din Bistrița-Năsăud a precizat că nu a luat niciun fel de decizie în acest sens.

”Niciodată nu am fugit de răspundere, dar nu am niciun fel de decizie. Nu am primit nici propuneri concrete, dar dacă va fi nevoie de prezența mea și la nivelul central al PSD sunt pregătit și dispus să fac acest pas, pentru că 8 ani am abandonat politica ocupându-mă și dedicându-mă în totalitate județului Bistrița-Năsăud, lucru care s-a întâmplat. Proiectele pe care le avem sunt cumva puse pe făgaș și timpul mi-ar permite să fac și un astfel de lucru. Deocamdată nu am nimic concret, dar nu exclud absolut nimic”, a mai adăugat Moldovan.

Congresul PSD va avea loc cel mai probabil la finele lunii februarie – începutul lunii martie.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat recent ca viitorul congres al social – democratilor va însemna un restart pentru viitoarea reformă a partidului și că va fi unul restrâns, completând că nu este momentul unor bătălii pe funcții.

1 notes
611 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: PSD Bistrița-Năsăud și-a stabilit delegații la Congresul pentru alegerea noii conduceri a partidului

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *