Administratie

FOTO: Puntea pietonală din zona străzii Tudor Vladimirescu va fi înlocuită cu o pasarelă modernă peste râul Bistrița

 -  - 


În toamna acestui an, în municipiul Bistrița va exista o nouă pasarelă peste râul Bistrița, a anunțat primarul Ioan Turc, aceasta urmând să fie realizată în zona străzii Tudor Vladimirescu.

Obiectivul de investiții „Refacere punte pietonală pe strada Tudor Vladimirescu – inclusiv refacere pile transversale din beton” va fi finanțat din fonduri guvernamentale cu suma de 1.915.000 lei, restul până la valoarea totală a investiției, de 2.357.514,99 lei cu TVA, reprezentând contribuția din bugetul local.

Noua pasarelă peste râul Bistrița se va executa pe amplasamentul punții existente, care este închisă circulației din 2020 și urmează să fie demolată. Ea va fi înlocuită cu o construcție ce va avea o deschidere de 40 de metri, asigurând o lățime a părții carosabile de 3.4 m destinată traficului velo și un trotuar destinat circulației pietonale. Suprastructura va fi alcătuită din două arce metalice paralele de secțiune casetată. La realizarea structurii metalice se vor folosi peste 50 de tone de oțel structural, ea fiind executată aproape în întregime în uzină, apoi asamblată pe șantier și montată pe poziție cu automacaraua”, a explicat Ioan Turc.

La momentul actual, se lucrează în atelier la confecționarea suprastructurii metalice. Urmează relocarea conductelor de gaz și apă, apoi demolarea punții vechi.

Contractul de lucrări în valoare de 1.991.502,66 lei cu TVA, cu o durată de 10 luni, are ca executant firma Îndemânarea Prodcom, termenul de finalizare fiind octombrie 2022.

65 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.