FOTO: Reabilitarea clădirii în care a funcționat Tribunalul Bistrița-Năsăud, aproape de final

 -  -  1437


Reabilitarea și modernizarea clădirii în care a funcționat Tribunalul Bistrița-Năsăud, imobil situat pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, se apropie de final, anunță reprezentanții Extensiei Bistrița a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN).

Aproape gata … arată foarte bine! UTCN – Extensia Bistrița se pregătește de mutarea în „casă nouă”! Un proiect impresionant al UTCN, realizat la înaltă calitate de profesioniștii de la Amicii Building!”, a transmis UTCN Bistrița printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Clădirea, monument istoric, are o suprafață totală de 2.777 mp iar UTCN va utiliza acest imobil în scopul desfășurării procesului de învățământ superior la Extensia Universitară Bistrița.

În acest sens, în incinta clădirii vor fi amenajate săli de curs, laboratoare, săli de seminar și cercuri științifice pentru pregătirea studenților.

Conform proiectului, la parter va funcționa o bibliotecă și două laboratoare de Mașini Unelte și Robotică, la etajul I va fi un amfiteatru, săli de cursuri și laboratoare, iar la etajul al II-lea va fi încă un amfiteatru și săli de curs.

Imobilul a intrat în administrarea UTCN pentru o perioadă de 45 de ani și este reabilitat în cadrul unui proiect câștigat de universitate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară – Îmbunătațirea Infrastructurii Educaționale, valoarea totală a proiectului fiind de circa 10 milioane lei. În această sumă este prevăzută și dotarea laboratoarelor.

Anual, circa 500 de studenți urmează cursuri la Extensia Bistrița a Universității Tehnice Cluj-Napoca.

1360980cookie-checkFOTO: Reabilitarea clădirii în care a funcționat Tribunalul Bistrița-Năsăud, aproape de final
0 notes
562 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.