FOTO: Rupt de beat și cu permisul suspendat, un bărbat din Bistrița-Năsăud a provocat un accident rutier în județul Alba. Acesta a fost reținut

 -  -  1578


Un bărbat din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reţinut de poliţiştii din județul Alba, care au constat că acesta a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult, seara trecută, acesta a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al județului Alba, bărbatul, în timp ce se afla la volanului unui autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

”La data 08 noiembrie 2020, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru de 24 de ore, faţă un bărbat de 48 de ani, din comuna Budeşti, judeţul Bistriţa-Năsăud, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, la data de 08 noiembrie 2020, în jurul orei 17.30, a condus un autoturism pe strada Zlatnei din municipiul Alba Iulia având permisul de conducere suspendat şi fiind sub influenţa alcoolului. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Accidentul s-a soldat cu pagube materiale. Din cauza faptului că a fost doborât un stâlp de electicitate, zeci de case au rămas fără energie electică şi, pentru remedierea defecţiunilor provocate la reţea, a fost nevoie de intervenţia reprezentanţilor societăţii furnizoare de electricitate.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

FOTO: ISU Alba

0 notes
703 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *