FOTO: S-a dat startul selecției pentru viitorii soldați gradați profesioniști

 -  -  1221


În această săptămână, la Batalionul 812 Infanterie ,,Bistrița”, a început procesul de selecție aptitudinală pentru 675 de candidați, care vor forma viitoarea serie de soldați gradați profesioniști.

Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” a anunțat că selecția eliminatorie este menită să descopere calitățile fizice, psihologice și motivaționale pe care trebuie să le aibă un viitor soldat gradat profesionist.

Soldații și gradații profesioniști constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, recrutat pe bază de voluntariat și sunt situați la baza ierarhiei militare.

Soldații și gradații profesioniști sunt angajați pe baza unui contract, pe o perioadă determinată, în funcție de nivelul de pregătire, starea de sănătate și aptitudinile acestora pentru îndeplinirea îndatoririlor militare.

Instruirea a soldaților gradați profesioniști se realizează prin parcurgerea și finalizarea unui program structurat pe un modul al instruirii individuale și un modul de perfecționare a instruirii de specialitate.

Modulul instruirii individuale are o durată de 7 săptămâni, iar modulul perfecționării are o durată de minimum 4 săptămâni. De asemenea, aceștia pot să urmeze cursul pentru formarea pe filiera indirectă a subofițerilor în activitate, dacă dețin studii/competențe profesionale specifice.

S-a dat startul selecției pentru viitorii soldați gradați profesioniștiÎn această săptămână în cadrul Batalionului 812…

Publicată de Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" pe Joi, 9 iulie 2020

FOTO: Zitta-Gabriela Bodea

0 notes
346 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *