FOTO: S-a semnat contractul pentru reabilitarea termică a secției externe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Ghinzii

 -  -  1370


La sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat contractul pentru execuția lucărilor de reabilitare termică a secției externe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Ghinzii. 

Este vorba despre o investiție de 3,2 milioane de lei (circa 630.000 de euro), finanțarea provenind din fonduri de la Uniunea Europeană, cofinanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În urma procedurii de licitație publică s-a stabilit că de execuția lucrărilor se va ocupa asocierea dintre Inst-Nistor SRL (lider de asociere) și Kes Business SRL, aceeași asociere care execută lucrările de reabilitare termică și la secțiile externe ale spitalului de pe strada Alba Iulia. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat luni.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni, din care 2 pentru proiectare și 14 pentru execuție.

Sunt prevăzute lucrări de consolidare și restaurare a elementelor de structură ale clădirilor, precum și lucrări de reabilitare termică integrală a fațadelor, planșeelor și interioarelor. În plus, vor fi refăcute integral instalațiile electice, termice și sanitare și se va înlocui tâmplăria interioară.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, în urma lucrărilor, atât clădirea de pe strada Alba Iulia, cât și cea de pe strada Ghinzii vor fi dotate cu lift.

În ceea ce îi privește pe pacienții secției de Pneumoftiziologie de pe strada Ghinzii, Gabriel Lazany a explicat: ”Vom încerca să atacăm lucrarea pe jumătate din clădire. Deci jumătate de clădire o reabilităm, după care vom muta pacienții în jumătatea reabilitată și vom continua cu partea cealaltă. Ca să avem mai mult spațiu, noi am mutat secția de cronici de pe strada Ghinzii la Spitalul Județean”.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, le-a cerut constructorilor să reducă pe cât posibil timpii pentru execuția lucrărilor, astfel încât pacienții să beneficieze cât mai repede de noile condiții.

0 notes
495 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *