FOTO: Saci întregi cu gunoaie, după o amplă acțiune de ecologizare derulată de Primăria Budacu de Jos; apel către cetățeni

 -  -  993


Primăria comunei Budacu de Jos a demarat o amplă acțiune de ecologizare pe raza tuturor localităților aparținătoare. Reprezentanții administrației locale au ajuns la concluzia că există câteva zone problematice și fac apel la cetățeni să dea dovadă de spirit civic și să sesizeze Primăria în cazul în care observă situații în care se depozitează ilegal gunoi pe raza comunei.

Primăria Budacu de Jos a demarat, începând de ieri, o amplă acțiune de curățenie, de salubrizare a întregii comune, insistând în zonele mai circulate”, a anunțat, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, administrația locală din Budacu de Jos.

După prima zi de ecologizare, reprezentanții Primăriei Budacu de Jos au tras o serie de concluzii. Una dinte acestea este că zona pârtiei de săniuș de pe Dealul Budacului și zona foișoarelor de pe Dealul Jelnei sunt cele mai problematice:

Am observat că se aruncă multe gunoaie la intrarea, dinspre Bistrița, în localitățile Jelna și Budacu de Jos, mai ales, credem de noi, de către persoanele care tranzitează comuna. Totodată, pe drumurile de exploatare agricolă, utile atât agriculturilor, cât și cicliștilor din zonă și nu numai, sunt de asemenea aruncate diverse reziduuri. Sunt destul de multe gunoaie – în special ambalaje – aruncate și în intravilanul localităților”, mai precizează Primăria Budacu de Jos.

După ce au fost adunați saci întregi cu gunoaie, administrația locală din această comună solicită cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și de spirit civic și să sprijine această acțiune.

Vă rugăm să mențineți curățenia (mai ales în zona din fața casei – inclusiv șanțurile) precum și în toate spațiile și zonele, inclusiv din extravilan. De asemenea, vă rugăm să ne sprijiniți în descurajarea celor care, încă, practică acest ”sport” de ”aruncatul gunoiului” peste tot și aiurea: trimiteți-ne fotografii ale acestora, fie public, fie privat”, este apelul Primăriei Budacu de Jos.

Acțiunea de ecologizare a comunei Budacu de Jos va continua și, de îndată ce bugetul pe acest an va fi aprobat, administrația locală va achiziționa coșuri și tomberoane pe care le va amplasa în toate zonele publice.

0 notes
118 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *