FOTO: Scandal la Liceul de Muzică! Profesorii au adunat semnături împotriva desființării SINGUREI clase de Muzică a Liceului! Pe surse, directorul Raluca Mărginean preferă salvarea profilului Pedagogic și desființarea clasei de Muzică!

 -  -  63353


Liceul de Muzică Tudor Jarda va pierde o clasă, ca urmare a restrângerii numărului de elevi începând cu anul școlar viitor. Inspectoratul Școlar General a solicitat directorilor să transmită ce profile vor dispărea iar decizia va aparține exclusiv directorului școlii.  

La Liceul de Muzică este o situație aparte, deoarece Raluca Mărginean, în calitate de director al instituției, ar prefera ca profilul Pedagogic să rămână și implicit, profilul Muzică să fie desființat.

La Liceul de Muzică funcționează 2 profile, respectiv profilul  Muzică și proflul Pedagogic (existent abia din 2016).

Mesajul de pe WhatsApp transmis profesorilor de directorul Raluca Mărginean, prin care ADMITE că profilul “Muzică” va fi desființat!

Discuțiile dintre director și colectivul profesoral s-au desfășurat pe grupul de WhatsApp, iar directorul a refuzat să informeze colectivul despre decizia pe care a luat-o. Pe surse, Raluca Mărginean (directorul instituției)  preferă ca profilul desființat să fie cel de Muzică.

“Bună ziua! Nu am vrut să începem săptămâna viitoare cu vești proaste. Mai bine o încheiem! De la toate liceele s-au tăiat 1 sau 2 clase de-a IX-a. Nouă ni s-a tăiat pentru 1 an, clasa a IX-a, de Muzică. Nu vom putea face admitere. Aseară am primit mail de la ISJ. Am sperat până în ultima clipă că vor evita liceele vocaționale. – a fost mesajul directoarei Raluca Mărginean, transmis pe grupul profesorilor.” – a transmis Raluca Mărginean, printr-un mesaj adresat profesorilor.

Raluca Mărginean este director al Liceului de Muzică Tudor Jarda din anul 2016 și după expirarea contractului de management a fost numită director interimar. Practic, a fost menținută pe funcție atât de PSD cât și de PNL.

Peste 20 de profesori de la Muzică s-au adunat în frig să semneze o petiție!

Nemulțumiți de atitudinea directorului, profesorii s-au adunat în fața instituției și au semnat o petiție prin care solicită ca profilul Muzică să NU fie desființat. Întrunirea a avut loc astăzi, la ora 13, iar directorul a lipsit.

Dacă decizia directorului NU va putea fi întoarsă, la Bistrița s-ar putea ajunge la o situație absurdă, în care liceul vocațional Tudor Jarda (liceu de muzică) să NU dețină profilul Muzică, începând cu anul școlar viitor.

Petiția va fi adresată Inspectoratului Școlar General și practic reprezintă revolta profesorilor de muzică.

O decizie oficială în acest sens se va lua abia mâine.

6 notes
2478 views
bookmark icon

2 thoughts on “FOTO: Scandal la Liceul de Muzică! Profesorii au adunat semnături împotriva desființării SINGUREI clase de Muzică a Liceului! Pe surse, directorul Raluca Mărginean preferă salvarea profilului Pedagogic și desființarea clasei de Muzică!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *