FOTO: Școală de pe Valea Bârgăului, dotată cu sisteme moderne de educație

 -  -  11021


Liceul Teoretic ”Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului a fost dotat cu sisteme moderne de educație, după ce administrația locală din această comună a reușit să acceseze fonduri de peste două milioane de lei pentru achiziționarea unor astfel de echipamente.

Copiii sunt cea mai mare avere a unei comunități iar investiția în educație este esențială. De când am venit la primărie am spus că trebuie să investim în educația copiilor noștri și mă bucur că, în paralel cu numeroasele investiții în școli pe care le derulăm pentru a le crește confortul elevilor, am reușit să accesăm – cred că unul dintre cele mai mari proiecte de finanțare din județ. Prin acest proiect, toți elevii din comuna noastră vor primi tablete, toți profesorii vor primi laptop-uri și toate sălile de clasă vor avea table inteligente. Este un pas important pe care îl facem pentru a crește calitatea actului educațional. Tablele au fost deja montate, acum sunt puse în funcțiune și zilele viitoare copiii vor primi tablete”, a declarat primarul comunei, Doru Crișan.

Această investiție a fost posibilă întrucât Primăria comunei Prundu Bârgăului a reușit să acceseze fonduri în valoare de 2,3 milioane de lei pentru achiziționarea de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ.

Prin acest proiect au fost achiziționate 1.072 de tablete pentru uz școlar cu acces la internet și 276 de dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice, dintre care 76 de laptopuri, 40 de table interactive, 40 de proiectoare, 40 de ecrane proiectoare și 80 camere web care să asigure efectuarea cursurilor inclusiv online.

1 notes
146 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *