FOTO: Se fac foraje pe sectorul Bistrița – Vatra Dornei din drumul de mare viteză Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava

Pe sectorul Bistrița – Vatra Dornei din drumul de mare viteză Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava se execută investigații geotehnice în vederea realizării studiului de fezabilitate, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR a publicat și imagini de pe acest sector, precizând că se execută foraje cu adâncimea planificată de 10 metri.  

”Investigații geotehnice pentru realizarea studiului de fezabilitate al Lotului 2 din cadrul drumului de mare viteză Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Imagini de pe sectorul Bistrița – Vatra Dornei, unde se execută foraje cu adâncimea planificată de 10 metri, stadiu actual 4 metri. Reprezentanții CNAIR sunt prezenți pe teren pentru verificarea stadiilor. Antreprenor: SC Explan SRL / Valoare contract: 15,8 milioane lei”, a precizat CNAIR.

Luna trecută, CNAIR a stabilit câștigătorul și pentru proiectarea sectorului Dej – Bistrița din acest drum de mare viteză. Ofertantul desemnat câștigător în urma procedurii de achiziție publică este Asocierea QUADRANTE VIAPONTE SI CONSULTANTA S.R.L. (lider de asociere) – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L. Valoarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru acest segment este de 8.376.369,89 Lei fără TVA, iar durata contractului de proiectare este de 18 luni.