Din Bistrita

FOTO: Se toarnă asfalt și pe strada Gheorghe Șincai din Bistrița!

 -  - 


După anunțul cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare a străzii General Grigore Bălan din municipiul Bistrița, primarul Ioan Turc transmite că se toarnă asfalt și pe strada Gheorghe Șincai. 

Lucrările de reabilitare a acestui tronson de carosabil din zona centrală a municipiului, prevăzute în proiectul cu finanțare europeană Linia Verde, au intrat în faza finală de execuție. După înlocuirea conductelor vechi de apă/canalizare și realizarea unei noi fundații a drumului, urmată de realizarea covorului asfaltic, ar mai rămâne să fie refăcute trotuarele și amenajate pistele pentru cicliști. Am insistat ca termenul prevăzut inițial pentru reluarea circulației auto, 18 octombrie, să fie devansat, având în vedere reînceperea cursurilor în școli și nevoia de a decongestiona rapid traficul, îngreunat de activitatea din șantierele deschise pe străzi importante din oraș”, a transmis primarul Ioan Turc într-un unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

Atât strada Gheorghe Șincai, cât și strada General Grigore Bălan sunt cuprinse în proiectul “Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid sau normă de poluare redusă”, care prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii Dornei, Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara.

Pe lângă crearea rutei noi de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, spațiilor verzi și amenajarea unor piste pentru cicliști. În proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și a unor staţii de încarcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Inițial, valoarea totală a proiectul “Linia Verde” a fost de 12,8 milioane de euro, în această sumă fiind prevăzută și achiziția autobuzelor electrice, dar bugetul a fost mărit cu încă aproximativ 2 milioane de euro.

 

116 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.