FOTO: Se toarnă primul strat de asfalt pe strada Dinu Lipatti din Bistrița

Modernizarea străzii Dinu Lipatti din municipiul Bistrița a ajuns în stadiul în care se execută turnarea primului strat de asfalt, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Primul strat de asfalt pe strada Dinu Lipatti! Constructorul ARL Cluj-Napoca execută turnarea stratului de binder pe strada Dinu Lipatti, iar săptămâna viitoare vor fi aduse la cotă capacele și gurile de scurgere a apelor pluviale, urmând ca în curând să fie turnat și stratul de uzură. Municipalitatea a alocat investiției peste 3 milioane de lei, menită să faciliteze accesul cetățenilor care locuiesc în această zonă ce a cunoscut o dezvoltare imobiliară susținută”, a transmis primarul Ioan Turc, pe Facebook.

Carosabilul modernizat va avea o lungime de 895 metri liniari, suprafața trotuarelor va fi de 1838 metri pătrați, iar rețeaua de canalizare pluvială va avea 880 de metri liniari.

La sfârșitul anului trecut, primarul și-a cerut scuze față de locuitorii de pe această stradă, explicând că gestul său a venit în contextul în care administrația locală a promis că o va reabilita în anul 2021, dar nu a reușit să facă acest lucru.

Șantierul de pe strada Dinu Lipatti din Bistrița a fost deschis în primăvara acestui an.

Primarul Ioan Turc: ”Prezint scuze publice pentru faptul că strada Dinu Lipatti nu a fost amenajată în acest an”

FOTO: Strada Dinu Lipatti din Bistrița, în șantier