FOTO/VIDEO: Șeful UPU-SMURD Bistrița, dr. Tiberiu Tudor, decorat de Raed Arafat cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență

 -  - 


De Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, șeful UPU-SMURD de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, dr. Tiberiu Tudor, a fost decorat de Raed Arafat cu ”Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”.

Distincția i-a fost acordată medicului Tiberiu Tudor pentru întreaga sa activitate desfășurată în domeniul medicinei de urgență.

Distincția aparține, în egală măsură, tuturor colegilor mei care își desfășoară activitatea în UPU – SMURD Bistrița: medici, asistenți, infirmiere, brancardieri și personal auxiliar care au o contribuție semnificativă la realizarea unui act medical de calitate. Cu prilejul acestei zile doresc să le mulțumesc pentru sprijin și încredere și le urez tuturor celor care activează în domeniul medicinei de urgență un călduros La mulți ani!”, a spus dr. Tiberiu Tudor.

Dr. Tiberiu Tudor este medic primar medicină de urgență și conduce UPU-SMURD Bistrița de la data de 1 aprilie. Acesta a obținut cel mai mare punctaj la concursul organizat pentru ocuparea acestui post. 

Medicul a fost decorat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la București și în care au primit distincții și alți profesioniști din domeniul medicinei de urgență, din cadrul tuturor structurilor aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

În ceea ce privește Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, aceasta este sărbătorită în fiecare an la data de 27 mai.

Pentru Ministerul Sănătății, această zi a reprezentat un bun prilej de a mulțumi tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus în activitatea lor.

Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgență, de aceea Ministerul Sănătății își reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniștilor din acest domeniu important. Medicii și asistenții medicali care asigură intervenții în cadrul Serviciilor de Ambulanță și în Unitățile de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenței medicale generale din România. Dezvoltarea capacității profesionale pentru medici, asistenți și alte categorii de personal care asigură asistența medicală de urgență nu se poate realiza prin despărțirea de Ministerul Sănătății, ci printr-o bună colaborare cu alte instituții publice responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență. Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale și infarct, precum și a altor situații în care viața este pusă în pericol. Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus. Munca lor intensă și dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieți”, a transmis Ministerul Sănătății.

În România, specialitatea de medicină de urgență a prins contur în anii 90 și a continuat să evolueze și să se adapteze permanent la nevoile cetățenilor.

De la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, astăzi, vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care apar. Sistemul național integrat de urgență dezvoltat de către DSU care înglobează toate structurile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență și salvării de vieți a demonstrat în timp că numai lucrând împreună, unitar, integrat, obiectivul nostru de căpătâi, de a sprijini, a ajuta și salva oameni, poate da rezultate”, a completat Departamentul pentru Situații de Urgență.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.