FOTO: Serviciul de Ambuanță, la ceas aniversar

 -  -  1986Serviciul de Ambulanță din România împlinește astăzi 114 ani de la înființare, prilej cu care prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, i-a vizitat pe ambulanțierii bistrițeni pentru a îi felicita și a le mulțumi pentru efortul pe care îl depun zi de zi.

”114 ani făcând una din muncile cele mai grele: să fii primul care intervine în tratarea unui pacient aflat în suferință, având o prezență de spirit demnă de oferit ca exemplu, pentru că trebuie să fii mereu calm, să acorzi încredere și alinare pacientului, în timp ce îi salvezi viața, de foarte multe ori în situații deloc liniștite sau ușoare. Mulțumesc Serviciului de Ambulanță Județean pentru întreaga sa activitate de până acum, îndeosebi pentru testele trecute cu brio în perioada stării de urgență și în contextul pandemiei cauzate de Coronavirus. Avem încredere în voi că sunteți alături de noi! La mulți ani!”, a transmis prefectul Stelian Dolha tuturor celor care lucrează în cadrul acestui serviciu.

Tot pentru a marca această zi, la ora 10:00, timp de un minut, sirenele au răsunat în toate stațiile/substațiile de ambulanță din țară.

În ceea ce privește activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, numai în prima jumătate a acestui an, echipajele de intervenție au efectuat un număr de 14.895 misiuni operative, oferind servicii de asistență medicală și transport unui număr de 12.393 persoane.

1 notes
111 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *