FOTO: Sistem modern utilizat la reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată din zona străzilor Andrei Mureșanu – Drumul Dumitrei Vechi. Se lucrează și la Viișoara și urmează trecerea de pe strada Lucian Blaga

 -  -  151


 

Lucrările privind modernizarea și reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată din zona străzilor Andrei Mureșanu – Drumul Dumitrei Vechi se încheie complet în această săptămână. Circulația în zonă a fost deja redeschisă, iar potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița la reabilitarea acestei treceri s-a utilizat un sistem modern – STRAIL.

La acest proiect s-a folosit un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru masini de mare tonaj și mijloace de transport în comun. Sistemul de preveniență germană este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly)”, anunță reprezentanții Primăriei Bistrița.

De asemenea, în cadrul proiectului de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată au fost cuprinse și lucrări de instalare a unor semafoare feroviare, precum și reparea șoselei și a zonei pietonale din jurul pasajului.

În plus, potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, în următoarele luni urmează să intre în modernizare și trecerea la nivel de cale ferată de pe strada Lucian Blaga, pentru a fluidiza traficul din zona Drumul Cetății cu intersecția cu DN 17C (spre Năsăud).

Și în acest caz se va utiliza tot sistemul STRAIL și vor fi montate semafoare. În acest caz proiectul tehnic este finalizat și se află în procedură de avizare la Autoritatea Feroviară Română. Urmează organizarea licitației pentru desemnarea constructorului și se va trece la execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Totodată, în această perioasă se lucrează și la trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara, unde va fi montată barieră și vor fi amplasate semafoare. Lucrările la Viișoara ar putea fi gata în circa două săptămâni. 

15 bookmark
1 notes
917 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Sistem modern utilizat la reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată din zona străzilor Andrei Mureșanu – Drumul Dumitrei Vechi. Se lucrează și la Viișoara și urmează trecerea de pe strada Lucian Blaga

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.