FOTO: ”Șoimii Carpaților” – instrucție la -14 grade Celsius

 -  -  12


Ghidați de pasiunea pentru ceea ce fac și determinare pentru perfecționare, ”Șoimii Carpaților” au însuflețit în această săptămână Poligonul Livezile unde au executat primele ședințe de tragere din acest an cu armamentul individual, informează Brigada 81 Mecanizată General Grigore Bălan.

Militarii și-au făcut datoria impecabil, înfruntând în marș, cu cântece patriotice, vântul și gerul năprasnic care a adus în unele dimineți temperaturi de până la -14 grade Celsius. Competiția dintre camarazi, dorința de autodepășire și efectul la țintă au demonstrat că militarii Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița” se află pe direcția corectă spre îndeplinirea obiectivelor”, transmite Zitta- Gabriela Bodea din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan.

Anul de instrucție a început cu un program intens de instruire și pentru militarii Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareș’’. ”Cunoașterea armamentului din dotarea unității, funcțiile servanților și rolul comandantului de piesă au fost atelierele parcurse în această săptămână. De asemenea, în această perioadă artileriștii brigăzii au executat primele trageri cu armamentul individual de infanterie din programa acestui an. Precizia tragerii, pregătirea prealabilă și tehnica de execuție sunt doar câteva dintre obiectivele atinse în cadrul ședințelor de tragere”, a completat Radu Bungărdean din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan.

La data de 10 ianuarie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan și al unităților subordonate dislocate în garnizoanele Arad, Dej, Baia-Mare, Turda și Prundu Bârgăului au avut loc festivitățile prilejuite de deschiderea oficială a anului de instrucție 2022.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.