FOTO: “Șoimii Carpaților”, la exerciţiul multinaţional “Saber Junction 19” din Germania

 -  -  1342


 

Aproximativ 5.400 de militari din 16 ţări, printre care și România, participă, în perioada 3 – 30 septembrie, la exerciţiul multinaţional “Saber Junction 19” (SJ19), care se desfăşoară, în cea mai mare parte, în centrele de instruire din Grefenwoehr şi Hohenfels, dar şi în Baza Aeriană Ramstein din Germania, se arată într-un comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Terestre.

La exerciţiu participă militari din Azerbaidjan, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Italia, Kosovo, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, SUA, Turcia şi Ucraina. Armata României este reprezentată la acest exercițiu de aproximativ 150 de militari ai Batalionului 812 Infanterie ”Șoimii Carpaților” ”Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”) şi un număr de 20 de mijloace tehnice.

”În etapa premergătoare exercitiului, militarii Batalionului 812 prezenți la Hohenfels, Germania, au participat, în perioada 13-14 septembrie, la antrenamente privind modul de acțiune în cazul unei rostogoliri cu un autovehicul militar. Simularea reală a permis militarilor să-și testeze abilitățile și reacțiile, să identifice necesitatea purtării centurilor de siguranță în permanență, dar și importanța muncii în echipă pentru evacuarea personalului în cazul unor astfel de situații care pot apărea datorită condițiilor de mediu schimbătoare. În seria activităților de pregătire a exercițiului Saber Junction 19 la care militarii Batalionul 812 participă, au avut loc și recunoașterile, la care a fost prezent comandantul Companiei 2 Infanterie și comandanții de plutoane”, au precizat reprezentanții Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Saber Junction 19 are ca principal obiectiv evaluarea disponibilităţii Brigăzii 173 Aeropurtate americane de a executa operaţiuni terestre integrate într-un mediu comun, combinat şi de a evidenţia coeziunea şi interoperabilitatea cu naţiunile partenere şi aliate participante.

De asemenea, exercițiul contribuie la creşterea securităţii Europei şi promovează securitatea şi stabilitatea regiunii. ”Activitatea de instruire multinaţională este un nou pas pentru creşterea interoperabilităţii şi îmbunătăţirea competenţelor armatelor participante”, mai arată reprezentanții Statului Major al Forţelor Terestre.

Foto: Lavinia Morar, Florin Rus

0 notes
467 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *