FOTO: ”Șoimii Carpaților” pregătesc o nouă misiune în Afganistan

 -  -  1315


În această vară, peste 450 de militari bistrițeni de la Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” vor pleca într-o nouă misiune în Afganistan.

Până atunci însă, în perioada 11 – 22 iunie, militarii batalionului vor executa Exercițiul de Repetare a Misiunii, ce se va desfășura în facilități de instruie ale Centrului Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, în vederea participării la misiunea Resolute Support din Afganistan, informează Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița.

Peste 450 de militari, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice, vor participa la acest exercițiu care are ca scop antrenarea și evaluarea militarilor batalionului în condiții cât mai apropiate de mediul operațional. În cadrul său, infanteriștii bistrițeni vor aplica și valida tehnici, tactici și proceduri specifice teatrului de operații din Afganistan” precizează cpt. Andreea Bîrzu.

O etapă premergătoare Exercițiului de Repetare a Misiunii a fost executarea evaluării statice, în perioada 06 – 07 iunie, de către o comisie din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite. Această activitate a avut ca obiectiv determinarea nivelului de pregătire a militarilor din cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”.

Timp de șase luni, începând cu luna august a acestui an, militarii batalionului vor executa sarcini specifice misiunilor de menținere și consolidare a păcii, precum și reconstrucție post-conflict în cooperare cu forțele NATO și Forțele de Securitate Afgane, în zona de apărare apropiată a Bazei Aeriene Kandahar.

FOTO: plt.adj. Radu Bungărdean

SURSA: Facebook – Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”

0 notes
440 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *