Eveniment

FOTO: Specialiştii în Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bistrița-Năsăud, formaţi în domeniul prevenirii consumului de droguri

 -  - 


În perioada 16-18 noiembrie, formatorii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bistriţa-Năsăud au susţinut cursul „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinat personalului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud.

La această activitate au participat 25 de specialişti din cadrul Serviciului Management de Caz şi Asistenţă Maternală şi ai Serviciului Management de Caz pentru Copii şi Evaluare Iniţială din cadrul DGASPC Bistriţa-Năsăud.

Tematica abordată a vizat principalele categorii de substanţe psihoactive şi efectele acestora, cunoaşterea modalităţilor de a dezvolta abilităţi de viaţă, factori de risc şi de protecţie, cunoaşterea strategiilor pentru creşterea gradului de implicare a părinţilor în activităţile copiilor, cunoaşterea legislaţiei în domeniul traficului şi consumului de droguri etc.

De asemenea, la nivel național, în perioada martie – noiembrie, specialiștii Agenției Naționale Antidrog au pregătit aproximativ 3000 de medici de familie și peste 1500 de farmaciști, în cadrul unor sesiuni de informare cu tema „Atitudinea medicului de familie, respectiv a farmacistului, în cazul consumului de droguri”.

În cadrul activităților au fost transmise informații cu privire la sistemul integrat de asistență al consumatorului de droguri, rețeaua de asistență (de stat și privată) din România, instrumentele de informare și testare online adresate persoanelor consumatoare de droguri sau la risc de consum, legislația în domeniu etc.

De asemenea, medicii de familie și farmaciștii au fost informați cu privire la problematica de consum de substanțe psihoactive, în vederea corelării și adaptării intervențiilor medicale, precum și a modalităților de referire a pacienților consumatori de droguri către serviciile de tratare de nivel superior, la nivelul cabinetelor medicale de medicină generală.

Parteneri în derularea și organizarea sesiunilor de informare adresate medicilor de familie și farmaciștilor din România au fost Pharma Bussines Service București, Societatea Națională de Medicina Familiei și Colegiului Farmaciștilor din România.

109 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.