Eveniment

FOTO: Splendoare la 1.600 de metri altitudine. Masivul Saca din Munții Rodnei, îmbrăcat într-un covor alb de narcise

 -  - 


Iubitorii de drumeții în natură sunt invitați să viziteze Poiana cu narcise de pe Masivul Saca. Jandarmii montani spun că narcisele se află în perioada maximă de înflorire, iar peisajul este superb.

În aceste zile florile, narcisele se află în perioada de maximă înflorire. Jandarmii montani din Rodna sunt prezenți în zonă pentru a îndruma și sprijini turiștii care urcă în poiană”, a precizat Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Poiana cu narcise este situată pe versantul estic al muntelui Saca, are o suprafaţă de 5 hectare şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), fiind situată la o altitudine de 1.600 de metri. Zona este declarată rezervaţie naturală, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină. Pe lângă covorul alb de narcise, turiştii pot admira şi alte flori de munte: arginţica, genţiana, brânduşele de primăvară.

În poiană se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 kilometri de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului. Însemnul acestui traseu este reprezentat de un omuleț portocaliu.

Jandarmii montani Rodna vă recomandă să vă echipați adecvat anotimpului și corespunzător stării vremii.

15 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.