FOTO: Ştafeta Energiei din cadrul proiectului “Pedalează spre viitor” a ajuns în Bistriţa-Năsăud

 -  -  1280


De Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă, sărbătorită anul pe data de 15 mai, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților au lansat proiectul ”PEDALEAZĂ SPRE VIITOR”, care se va încheia pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

Organizația de tineret ALDE, sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, a decis să pedaleze pentru un viitor fără poluare, care să lanseze un îndemn pentru toți românii. Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care TLDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

Acest proiect va fi întâlnit în 22 de județe, timp în care tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, vor transporta două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic.

Cele două ștafete urmează trasee diferite. În ziua de 15 mai, din Oradea, Ștafeta Energiei a pornit spre partea de Nord a țării, în vreme ce Ștafeta Mediului parcurge traseul spre zona de Sud a României. Se vor străbate mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se predă următoarei organizații de tineret.

Şi în județul Bistrița-Năsăud a ajuns ștafeta, fiind adusă de către organizația TLDE Maramureș și predată organizației TLDE din comuna Tîrlișua, Bistrița-Năsăud. Președintele TLDE Bistrița-Năsăud, Pompei Cocean, a intrat mai apoi în posesia acesteia în data de 16 mai și împreună cu alți membri din organizație au vizitat sediul ALDE Bistrița-Năsăud, unde au fost întâmpinați și încurajați de către președintele Ioan Ţintean.

Tinerii au dus mai departe traseul ajungând ieri, 17 mai, la limita cu județul Suceava, predând ștafeta colegilor învecinați.

Finalul va fi la București unde ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

0 notes
5 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.