FOTO: Ștafeta Veteranilor INVICTUS a ajuns la Bistrița

 -  -  1096


Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi, 21 octombrie, la Bistrița.

În Piața Petru Rareș din municipiu, voluntarii Invictus au fost întâmpinați de reprezentanții autorităților locale, printre care subprefectul Atilla Decsei, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, și viceprimarul Bistriței, Sorin Hangan.

Vineri dimineața, ștafeta va fi purtată mai departe, spre Carei, de către militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” și voluntari INVICTUS România, care vor pleca împreună de la Bistrița la Dej. 

”Ștafeta Veteranilor” face parte din seria de manifestări organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Evenimentul este organizat de militarii Invictus și se desfășoară pe trei trasee, însumând o distanță de 3.800 de kilometri. Traseul albastru a început din fața Mausoleului Eroilor de la Mărășești, traseul galben a avut linia de start în Făgăraș, iar traseul roșu a început din Chișinău.

Pe data de 25 octombrie, cele trei ștafete, care simbolizează culorile Drapelului Național, se unesc în fața Monumentului Ostașului Român de la Carei.

Ștafeta Veteranilor beneficiază de sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

0 notes
221 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *