Din Bistrita

FOTO: Strada Dinu Lipatti din Bistrița, în șantier

 -  - 


Modernizarea străzii Dinu Lipatti din municipiul Bistrița a intrat în linie dreaptă, a anunțat primarul Ioan Turc. Lucrările au fost deja demarate și ar urma să fie finalizate într-un termen de 6 luni.

Obiectivul de investiƫii “Amenajare de străzi în zonele noi de locuințe din municipiul Bistrița – etapa 3 – strada Dinu Lipatti”, ce prevede lucrări de drumuri și realizarea rețelei de canalizare pluvială, a intrat în faza de șantier, executant fiind ARL Cluj-Napoca. Carosabilul modernizat va avea o lungime de 895 metri liniari, suprafața trotuarelor va fi de 1838 metri pătrați, iar rețeaua de canalizare pluvială va avea 880 de metri liniari. Valoarea contractului este de 3.357.000 lei cu TVA inclus, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 6 luni. Prioritar e racordul canalizării pluviale între strada Dinu Lipatti și strada Simfoniei, unde se începe asfaltarea cu stratul binder. De altfel, în întreaga zonă s-a construit mult, iar nevoia de modernizare a infrastructurii este mare, urmând ca municipalitatea să continue intervențiile de reabilitare și pe străzile adiacente”, a transmis primarul Ioan Turc, pe Facebook.

La sfârșitul anului trecut, primarul și-a cerut scuze față de locuitorii de pe această stradă, explicând că gestul său a venit în contextul în care administrația locală a promis că o va reabilita în anul 2021, dar nu a reușit să facă acest lucru.

42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.