Eveniment

FOTO: Studenți ai Facultății de Silvicultură din Suceava, în vizită în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  1323


Studenți ai Facultății de Silvicultură din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava au efectuat, la finalul săptămânii trecute, o vizită în județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, studenții din primul an de masterat la specializările Managementul Activităților din Domeniul Forestier și Conservarea Biodiversității și Managementul Ecosistemelor, precum și cei din anul III de la programul de licență Ecologie și Protecția Mediului au vizitat fabrica de prelucrare a lemnului Silvania Internațional de la Lunca Ilvei, acolo unde s-au întâlnit cu Emil Iugan, administratorul acestei companii.

O lecție aplicată despre bioeconomia circulară, gestionarea integrată a produselor lemnoase, decizii antreprenoriale în sectorul forestier și sprijinirea cercetării, inovării si promovării lemnului a fost predată studenților noștri prin bunăvoința reprezentanților firmei Silvania International”, au precizat reprezentanții Facultății de Silvicultură.

De asemenea, studenții au avut parte și de alte vizite ghidate, ei ajungând și în orașul Sângeorz-Băi, acolo unde au avut ocazia să viziteze parcul de agrement și podul de lemn care se construiește peste râul Someș, proiect gândit tot de compania Silvania Internațional.

Totodată, vizita studenților suceveni în Bistrița-Năsăud a continuat și la Pepiniera Silhoasa din cadrul Ocolului Silvic Lunca Ilvei.

Impresiile și concluziile vizitei au fost prezentate în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Centrul de Cercetare, Inovare și Formare Profesională Silvania.

”Mulțumim firmei Silvania Internațional pentru oportunitatea oferită de a pune în practică principiul nostru educațional „Laboratorul nostru este pădurea” și de a constata în teren, prin exemple concrete, cum se pot implica firmele din sectorul forestier în susținerea inovării și a dezvoltării comunităților locale”, au mai precizat reprezentanții Facultății de Silvicultură Suceava.

FOTO: Facebook – Facultatea de Silvicultură Suceava

1323 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.