FOTO: Sute de articole vestimentare contrafăcute, confiscate de polițiști

 -  -  364Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, joi, pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Cu această ocazie au fost efectuate controale și verificări de specialitate la operatori și agenți economici care au ca obiect principal de activitate comerțul cu produse vestimentare, având scopul de a preveni și combate ilegalitățile din domeniul proprietății intelectuale.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant delict 5 infracțiuni de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de Legea 84/1998 Rep. – privind mărcile și indicațiile geografice.

 Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării peste 335 de articole de îmbrăcăminte, respectiv încălțăminte, în valoare totală de 20 000 lei, susceptibile a fi contrafăcute și care poartă reprezentări grafice ce indicau mărci notorii identice sau similare cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravențională conform Legii nr. 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În cadrul acțiunilor pe care le desfășoară, polițiștii țin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 – legea prevenirii.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

0 notes
89 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.