Politic

FOTO: Tineri social-democrați din Bistrița-Năsăud, la Școala Politică de Vară de la Costinești

 -  - 


Tinerii social-democrați din toată țara au participat, în perioada 8 – 11 septembrie, la Școala Politică de Vară a TSD, reuniune care a avut loc la Costinești.

Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de o echipă în fruntea căreia s-a aflat președintele tinerilor social-democrați din municipiul Bistrița, Paul Pop.

Delegația din Bistrița-Năsăud a participat la mai multe sesiuni de lucru susținute de specialiști în diverse domenii, printre care Digitalizare/tehnologie, Fonduri europene sau Protecția mediului.

”Echipa din Bistrița-Năsăud a participat la eveniment alături de peste 1.400 de tineri social-democrați din toată țara, dar și de lideri ai Partidului Social Democrat precum: Marcel Ciolacu- președinte PSD, Gabriela Firea – prim-vicepreședinte PSD și ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Marius Constantin Budăi- ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Elementele principale pe care le-am dezbătut au fost echipă, educație și viitor, dar s-au abordat și subiecte precum educația financiară, accesarea fondurilor europene și guvernamentale, protecția mediului sau dezvoltarea comunităților locale. Ca să facem o schimbare, e nevoie de unitate și implicare, doar așa putem face diferența”, a transmis președintele TSD Bistrița, Paul Pop.

În cadrul Școlii Politice de Vară a TSD de la Costinești, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus tinerilor că nu există o reţetă despre cum pot să devină buni politicieni, dar le-a mărturisit că drumul său în politică a început tot printr-o organizație de tineret.

”Nimeni nu are reţeta (…) cum să deveniţi buni politicieni. Şi să vă spun din experienţa mea personală, în primul şi în primul rând, am pornit de la TSD. Am pornit de la TSD Buzău. În al doilea rând, nu am crezut şi n-am aspirat şi nu am visat vreodată că, la un moment dat, colegii o să mă aleagă să fiu preşedintele Partidului Social Democrat. Lucrurile, câteodată, nu trebuiesc forţate, trebuiesc lăsate să fie în firea lor”, a declarat liderul PSD.

Șeful Camerei Deputaților le-a mai vorbit tinerilor și despre ce înseamnă un lider în perioada actuală, când România se află în crize suprapuse.

Școala Politică de Vară a TSD a fost organizată după doi ani de pauză, cauzată de pandemia de COVID-19.

360 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.