Din Bistrita

FOTO: ”Topul Firmelor” la ediția cu numărul 25. Distincții pentru companiile bistrițene

 -  - 


Cele mai performante companii care își desfășoară activitatea pe raza județului Bistrița-Năsăud au fost premiate joi seara, în cadrul Galei ,,Topul Firmelor ediția 2018”. Evenimentul, găzduit de Hotelul Metropolis, a ajuns la ediția cu numărul 25, fiind deja unul de tradiție.

La această ediție, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a premiat 224 de companii și, ca noutate, au fost premiate și două ONG-uri, fiind vorba despre Asociația Autism Europa și Asociația Tășuleasa Social, care au contribuit la bunul renume al județului atât în țară, cât și în străinătate.

De la eveniment nu au lipsit reprezentanți ai autorităților județene și locale, politicieni și, bineînțeles, oameni de afaceri. Prefectul Ovidiu Victor Frenț, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, deputații Doina Pană și Daniel Suciu s-au numărat printre cei care au luat parte la eveniment.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în acest moment, județul Bistrița-Năsăud se numără printre județele care au o economie crescută. ”Acest lucru se datorează mediului de afaceri privat care prosperă și vine cu tehnologii în cele mai mari domenii de activitate: industrie, cercetare-dezvoltare, agricultură, sivicultură, construcții, servicii, comerț și turism. De asemenea, la nivelul sistemului public se fac eforturi în permanență pentru ca un număr cât mai mare de proiecte care vin în sprijinul și dezvoltarea comunității să fie implementate. Astfel, în ultimii ani, am reușit să atragem în județul Bistrița-Năsăud investiții publice de peste 1 miliard de euro. Chiar dacă suntem un județ de aproximativ 330.000 de locuitori, în urma unor statistici făcute de autoritatea de management pe Programul Operațional Regional și ADR Nord-Vest, județul Bistrița-Năsăud se clasează pe primul loc la atragerea de fonduri europene. Vrem să ajungem într-o situație de echilibru, în care atât societatea, cât și business-urile să câștige. Pentru aceasta, trebuie să investim timp, resurse și efort în dezvoltarea noastră durabilă” a precizat președintele CJ B-N, la finalul evenimentului.

”Faceți primul sfert de veac ca și Top al firmelor în primul secol de existență al României moderne și acesta este un lucru foarte frumos. Preocuparea cea mai mare este forța de muncă, atât în județul nostru, cât și în România, iar dincolo de strategii și ajutorul statului, trebuie să adăugăm și o “motivare patriotică”. În acest context, lansez invitația d-lui Vasile Bar ca, la urmatoarea ședință de Colegiu Prefectural, care va fi peste două săptămâni și în care vom dezbate problematica mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud, să preluați de la cei care sunt membrii Asociației Camerei de Comert și Industrie Bistrița-Năsăud, probleme și să vedem cum putem să le rezolvăm și chiar să le transmitem colegilor din Guvern și Parlament. Eu vă mulțumesc, felicit toți antreprenorii și angajații firmelor pe care le reprezentați pentru că într-adevăr nu este un lucru simplu să exiști pe piața tot mai competitivă a economiei românești și internaționale” a completat Prefectul Ovidiu Frenț.

Topul județean al firmelor a fost structurat pe mai multe domenii de activitate: Cercetare – Dezvoltare şi High – Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ și Turism.

În construcţia clasamentului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe locurile 1-3 într-un efort susţinut de încurajare a practicilor de afaceri eficiente şi eficace.

De la eveniment nu au lipsit nici momentele artistice susținute de Krypton, Săndel & Aurora Mihai. Prezentatorul evenimentului a fost Daniela Nane.

37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.