FOTO/VIDEO: Tronsonul Cociu – Mocod – Zagra din DJ 172, reabilitat cu fonduri europene de circa 16 milioane de euro

 -  -  11054


Lucrările de reabilitare a unui tronson în lungime de circa 24 de km din Drumul Județean 172 (Cociu – Mocod – Zagra) au fost finalizate, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud recepționând miercuri investiția.

Alături de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și alți reprezentanți ai instituției, la recepția lucrărilor au participat și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș, dar și primarii comunelor tranzitate de acest tronson din DJ 172.

”DJ 172 este un drum județean foarte important, intens circulat. Acest tronson de 24 de km recepționat astăzi străbate cadastralul a trei unități administrativ-teritoriale. (…) Pe acest tronson s-a turnat și acel strat inovativ de îmbrăcăminte asfaltică. Lucrările au o garanție de 72 de luni și aș vrea să le mulțumesc tuturor celor implicați și, în mod special, domnului Marcel Boloș care, împreună cu echipa de la ADR Nord-Vest, a lucrat foarte strâns alături de colegii mei și avem multe alte proiecte de infrastructură rutieră care sunt în derulare”, a spus Emil Radu Moldovan.

La rândul său, directorul general al ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, a punctat că circa 90 la sută din drumurile județene din Bistrița-Năsăud sunt modernizate sau în curs de reabilitare și modernizare.

”Dincolo de felicitările care se cuvin Consiliului Județean și echipei de implementare, cred că trebuie remarcat faptul că recepția celor 24 de km de drum se adaugă la rețeaua de drumuri deja modernizată sau în curs de modernizare a județului Bistrița-Năsăud. Trebuie să spun că, din cei 700 de km de drumuri pe care îi are județul, 650 de km sunt în curs de modernizare sau cu lucrări deja finalizate, ceea ce înseamnă că 90 la sută din rețeaua de drumuri din Bistrița-Năsăud este modernizată. Un lucru extraordinar de mare. Bistrița-Năsăud este unul dintre județele României care se apropie de ceea ce își dorește fiecare locuitor al unui județ – ca drumurile județene să fie modernizate. Îi îndemn pe cei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud să continue acest proces de pregătire a proiectelor de infrastructură”, a spus Marcel Boloș.

Lucrările pe tronsonul Cociu – Mocod – Zagra din DJ 172 au fost executate de asocierea dintre SC Frasinul SRL, Hydrostory AD și Someș-Top Grup SRL, companii care oferă o garanție de 6 ani pe lucrările executate. 

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la circa 80 de milioane lei (aproximativ 16 milioane euro), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

1 notes
179 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *