FOTO: Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune pe Pârtia de schi Cocoș

 -  -  1494


Valul de frig din ultimele zile i-a determinat pe reprezentanții Primăriei Bistrița să își îndrepte atenția spre Pârtia de schi Cocoș din Unirea.

Astfel, cum temperaturile au înregistrat valori negative atât pe timpul zilei, cât și al nopții, tunurile pentru producea zăpezii artificiale pe pârtie au fost puse în funcțiune, semn că administratorii pârtiei s-au apucat serios de pregătiri pentru noul sezon de schi de la Bistrița.

Tunurile de zăpadă funcționează încă din timpul nopții, iar autoritățile profită din plin de temperaturile negative, perfecte pentru producerea zăpezii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, în momentul de faă există 5 tunuri de zăpadă, dar la rectificarea bugetară din luna octombrie au mai fost alocați bani pentru a se achiziționa încă un astfel de tun, pentru cumpărarea acestuia urmând să fie derulate procedurile legale. În ceea ce privește instalația de tip ski lift, Mihai Ruști a precizat că începând din acest sezon va funcționa și aceasta. De asemenea, au fost finalizate și lucrările de consolidare la porțiunea de teren care s-a surpat, cea din zona bazinului de apă.

Reamintim că, potrivit datelor Primăriei Bistrița, Pârtia de schi Cocoș a funcționat în sezonul rece 2018 -2019, timp de 14 zile. Dintre acestea, doar cinci zile au fost întregi, adică s-a putut schia atât pe timpul zilei, cât și în nocturnă. În alte trei zile, pârtia a funcționat doar pe timpul zilei, între orele 09:00 -13:00, și în alte șase zile, pârtia a fost deschisă doar în nocturnă, în intervalul orar 18:00 – 21:00. Pe parcursul celor 14 zile în care pârtia a funcționat au fost vândute 4.703 cartele de acces, iar din vânzarea acestora s-a încasat suma de 129.855 lei, cu circa 15.000 lei mai mult decât în sezonul precedent.

În sezonul 2017- 2018, pârtia de schi a funcționat aproximativ 10 zile.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a declarat în nenumărate rânduri că investițiile de la pârtia de schi s-au ridicat la suma de 4,4 milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro a reprezentat investiția privind achiziția telescaunului. Primarul a mai spus că această sumă este FĂRĂ TVA. Lucrările la pârtia de schi au fost efectuate de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, iar echipamentele au fost furnizate de firma austriacă Doppelmayr. Investiția a fost realizată cu bani din bugetul local și dintr-un împrumut accesat de Primăria Bistrița.

Pârtia de schi Cocoș este construită la altitudinea maximă de 680 metri, este dotată cu telescaun, instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă. Are o lungime de 1.300 m, iar transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri.

0 notes
619 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *