FOTO: Turist aflat pe munte, înțepat de un roi de albine. Jandarmii montani din Rodna i-au sărit în ajutor

 -  -  962
Vineri după-amiaza, un bărbat a sunat la numarul unic pentru apeluri de urgență 112 și a solicitat intervenție medicală, precizând că a fost înțepat de un roi de albine. În sprijinul lui au intervenit jandarmii montani din Rodna și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, bărbatul, care are 42 de ani, a fost înțepat de albine în zona buzelor și a genunchilor. La scurt timp a început să se simtă rău, acuzând dureri, mâncărimi, deficiențe respiratorii și umflarea zonelor înțepate, motiv pentru care a alertat autoritățile.

Jandarmii montani din Rodna au pornit înspre zona indicată și, având în vedere situația semnalată, au condus în zonă și un echipaj medical de pe ambulanță care să acorde îngrijiri de specialitate turistului”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

De îndată ce au ajuns la bărbat, acestuia i s-a administrat tratamentul adecvat, pacientul fiind coborât de pe munte și transportat la o unitate medicală. Acesta va rămâne sub supravegherea medicilor până mâine.

Turistul parcurgea traseul dinspre Vârful Roșu (2.113 m altitudine) spre cabana Diana.

FOTO: IJJ Bistrița-Năsăud

0 notes
87 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *