FOTO/VIDEO: Un elev bistrițean, Alexandru Grecu, pe podium la un important festival de chitară clasică din Austria

 -  -  2326


În perioada 23 -29 august, la Viena a avut loc una din cele mai importante competiţii din lume “Forum Gitarre Wien” – Austria. A fost a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de chitara clasică, fără limită de vârstă, şi a 23-a editie a Competiţiei Internaţionale a tinerilor până la 18 ani, concurs care a reunit elita chitariştilor din întreaga lume (Germania, Franţa, China, Italia, Austria, Polonia, Grecia, Turcia, Coreea de Sud, Slovenia, Cehia, Ungaria, România).

Elevul bistrițean al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistrița, Alexandru Grecu, pregătit de profesorul Valentin Pop, a reuşit performanţa de a obţine premiul 2, la egalitate cu Seong Jun Kim din Coreea de Sud.

În cadrul festivalului a partipat la cursuri de masterclass cu maeştri ai chitarei clasice: Alvaro Pierri (Uruguay), Marcin Dylla (Polonia) şi Jozsef Eotvos (Ungaria). În fiecare seară, în „Sala Mare de Onoare” a Conservatorului din Viena au avut loc concerte cu chitarişti de renume: Judicael Perroy (Franţa), Alvaro Pierri (Uruguay), Marcin Dylla (Polonia), Carlo Machione (Italia) etc.

Alexandru Grecu  a participat, într-un timp record (21 -29 august), la două festivaluri internaţionale, la “Transilvania International Guitar Festival” de la Cluj-Napoca, unde a obținut premiul 1 şi la ”Forum Gitarre Wien” din Viena, unde a obţinut locul 2.

La competiția de la Cluj-Napoca, Alexandru Grecu a susținut un recital în deschiderea concertului artistului Gabriel Guillen (Venezuela).

La aceași competiție de la Cluj-Napoca, Transilvania International Guitar Festival, au mai obținut premii și alți patru elevi ai Liceului de Muzică ”Todor Jarda” din Bistrița:

  • Bogdan Popa- Premiul I, categoria III (14-16 ani);
  • Dragoș Popa- Premiul III, categoria I (10-12 ani) și premiu special categoria II (12-14 ani);
  • Biriș Kertesz Karin Mențiune la categoria III (14-16 ani);
  • Maria Tiron la categoria “Very Young” Premiu de excelență.

FOTO/VIDEO: Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița

2 bookmark
0 notes
51 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.