Social

FOTO: Un refugiu montan a fost construit în Munții Rodnei, în apropierea Lacului Lala

 -  -  2068


Un refugiu montan a fost construit în Munții Rodnei, în apropierea Lacului Lala, de către voluntarii Asociației OM – Orașul Mariei, cu sprijinul Primăriei Maieru, Datacor Running Team, TeraSteel și Megatitan. 

Acest refugiu se dorește a fi folositor celor care practică turismul montan, alergarea montană și, totodată, celor care au rețineri în a aborda încă muntele. Credem în acest proiect și în tot ceea ce ne va aduce el. Activități în aer liber, activități ecologice, educație turistică și atâtea altele”, au precizat reprezentanții Asociației OM- Orașul Mariei.

Demersurile pentru construirea acestui refugiu au început în luna iulie a acestui an, când voluntarii au ieșit în teren, au identificat exact perimetrul pentru realizarea refugiului și au pregătit calea de acces și baza refugiului. S-a trecut apoi la construcția propriu-zisă a refugiului și în prezent acesta este aproape finalizat.

”Încă se lucrează la construcția refugiului, dar este momentul să ne mândrim cu câteva poze”, a transmis Asociația OM într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, completând că urmează să fie montate și ferestrele.

ACTUALIZARE

Asociația OM – Orașul Mariei a completat că refugiul OM este situat în Șaua Gagii, pe traseul dinspre Pasul Rotunda spre Lacul Lala și vârfurile Ineu, Ineuț, Roșu. Din zona refugiului pot fi abordate trasee atât pe creasta Munților Rodnei, cât și pe creasta Munților Suhard până în Vatra Dornei.

2068 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.