Administratie

FOTO: Un tronson al DJ 172G, între localitățile Nușeni – Feleac – Chiraleș, reabilitat cu fonduri europene

 -  - 


Un tronson de circa 10 km din Drumul Județean 172G, între localitățile Nușeni – Feleac – Chiraleș, a fost reabilitat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, investiția ridicându-se la aproximativ 3,2 milioane de euro.

Marți, în prezența președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a altor reprezentanți ai instituției și a primarilor din Nușeni și Lechința, Ioan Mureșan, respectiv Romeo Florian, a fost efectuată recepția finală a lucrărilor.

”DJ 172G, cu o lungime de 10 km, este un drum foarte important și mult așteptat de oameni, dar în mod special de locuitorii din Feleac. O investiție de aproximativ 3,2 milioane euro și o lucrare de foarte bună calitate. (…) Drumul arată impecabil și mă bucur că de acum încolo oamenii din această zonă vor putea să circule în mod civilizat spre Bistrița. (…)  Mă bucur că am ajuns în această fază”, a spus Emil Radu Moldovan.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca, a ținut să felicite constructorul. ”A dat dovadă de o atitudine pro-activă de-a lungul întregului proiect. A trecut printr-o criză extraordinar de grea referitoare la materialele de construcții și la prețul acestora, dar s-a organizat exemplar și a reușit să ducă la timp ți în termen lucrarea pe acest drum județean. Felicit supervizorul și echipa tehnică din cadrul Consiliului Județean care au fost alături de constructor și și-au dat tot interesul pentru ca acest drum să fie finalizat cât mai repede”, a spus Ciprian Kecskes Simionca.

Primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan, a punctat că de reabilitarea acestui drum se vor bucura locuitorii de pe Valea Meleșului și nu numai, mai ales că drumul de la Nușeni la Bistrița se scurtează prin această rută cu circa 17 km.

Lucrările pe acest tronson de drum au fost executate de asocierea dintre SC FAR FOUNDATION SRL, SC MIS GRUP SRL și SC DRUMSERV SA și au vizat, printre altele, și realizarea unor consolidări, a unor ziduri de sprijin, șanțuri din beton și podețe. De partea de proiectare și asistență tehnică s-a ocupat SC LA CONSULT & DEVELOPMENT SRL. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Finanțarea pentru modernizarea drumului a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, investiția totală fiind de circa 16 milioane de lei, aproximativ 3,2 milioane de euro.

În timpul recepției tronsonului din DJ 172G, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a vorbit și despre alte investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere.

”Proiectul pentru DJ 151 este aproape gata și sper ca, în timp cât mai scurt, să putem da drumul și la proiectele pe viitorul Program Operațional Regional. Suntem în fază finală și avem promisiuni de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației că ne vor fi aprobați și indicatorii de actualizări de prețuri și lucrările suplimentare pe cele trei proiecte foarte așteptate – Beclean – Nușeni – Chiochiș, Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia și Domnești – Nețeni – Galații Bistriței. Sper ca până la finalul anului să primim aprobările de la Minister. Proiectul este finalizat, colegii mei așteaptă să dea ordinul de începere a lucrărilor pentru ca și aceste drumuri să fie făcute. De asemenea, un alt drum foarte important pentru noi – DJ 154, care pleacă din Sărata prin Mărișel – Șieu – Șieuț – Monor – limită de județ –  are finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny de 140 de milioane lei. Acolo vom avea un drum modernizat cu tot ceea ce trebuie, de la podețe, poduri, șanțuri, trotuare. A fost relicitat și Buduș – Șieu, care scurtează cu 10 km relația comunelor din sus de Șieu cu Bistrița. Din discuția cu noul antreprenor – Îndemânarea ProdCom SRL – până la finalul anului va fi finalizat și acest drum. Vom continua, împreună cu colegii primari, să încercăm să facem viața oamenilor puțin mai bună”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

318 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.