FOTO: Un tronson de 5 km din DJ 172H, între Nușeni și Corvinești, a fost reabilitat; investiția s-a ridicat la circa 1,7 milioane euro

 -  -  1057


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a recepționat, luni, lucrările de reabilitare a unui tronson de 5 km din DJ 172H, între Nușeni și Corvinești, o investiție care s-a ridicat la suma de 1,7 milioane de euro.

”Începem să reluăm activitățile de recepție la o serie de investiții în drumurile județene. Astăzi suntem pe un tronson din DJ 172, mai exact din comuna Matei până la intrare în comuna Nușeni. E vorba de un tronson de drum de 5 km, o investiție finanțată prin Programul Operațional Regional, în valoare de 8,3 milioane, circa 1,7 milioane de euro. Așa cum am spus, sunt 5 km de drum modernizat. Aici aveam un drum de piatră înainte de a începe acest proiect. Mulțumesc constructorului – ARL Cluj-Napoca pentru calitatea lucrărilor”, a precizat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

La recepția lucrărilor au participat și vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca, dar și primarii din comunele Matei și Nușeni, Vasile Encian respectiv Ioan Mureșan.

Mă bucur că suntem azi la inaugurarea drumului DJ 172H și că acest drum este finalizat. Este o lucrare foarte importantă, nu doar pentru locuitorii comunei Matei, ci și pentru cei din zona de câmpie, pentru că scurtează foarte mult traficul din zona Ludușului pe Beclean. Având în vedere că suntem arondați și la Judecătoria Beclean, este o lucrare foarte importantă pentru noi”, a precizat primarul comunei Matei, Vasile Encian.

La rândul său, primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan, a precizat că este ”bucuros și satisfăcut” să participe la inaugurarea acestui drum.

O porțiune de aproximativ 4 km din acest drum este pe teritoriul unității administrativ-teritoriale Nușeni, dar cel mai important lucru este pentru un număr de 20 de familii care locuiesc în această zonă – zona Podul Ciorbii – care au, începând de azi, toate utilitățile necesare. Prin investițiile realizate într-un termen scurt, acești locuitori beneficiază de infrastructură esențială – apă, lumină și drum”, a adăugat Ioan Mureșan.

Emil Radu Moldovan a mai completat că investițiile Consiliului Județean Bistrița-Năsăud în reabilitarea infrastructurii rutiere a județului nu se opresc aici.

Licitația care durează de peste doi ani pentru Beclean – Nușeni – Chiochiș – Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia – Domnești – Nețeni – Albești ar trebui să primească astăzi un răspuns de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) și trebuie să vedem dacă, în urma modificării ordonanței privind achizițiile publice, vom intra pe noua reglementare, care prevede că, odată cu pronunțarea deciziei CNSU-ului, se trece la semnarea contractului. Noi având această procedură în derulare, trebuie să vedem dacă se supune acestei reglementări sau rămâne pe vechea reglementare. Vom finaliza anul acesta și tronsonul doi din Lotul I – intersecție cu drumul Blajului – Mița. Se va finaliza și Lotul IV al DJ 172D. E într-un stadiu foarte avansat Cociu – Nimigea – Zagra și se lucrează intens la Cușma – Satu Nou. Încep lucrările pentru Șieu – Teaca – Ocnița și mai sunt mici detalii pentru Bistrița – Tărpiu. Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitare DJ 151. În acest moment se derulează procedura de achiziție pentru proiectare consultant și ne pregătim pentru Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Sunt încă câteva capete de drumuri care trebuie rezolvate și noi pregătim documentațiile necesare pentru a putea depune proiecte la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la Compania Națională de Investiții. Așteptăm cu mare interes normele de aplicare a ordonanței, a mai precizat Emil Radu Moldovan.

Vicepreședintele Ciprian Kecskes Simionca a subliniat că specialiștii Consiliului Județean Bistrița-Năsăud își dau interesul pentru ca documentațiile pentru reabilitarea drumurilor să fie finalizate cât mai repede.

”Așteptăm noile programe de investiții și sperăm să se finanțeze tot ce ar mai fi de făcut în Bistrița-Năsăud, în așa fel încât să avem un județ cu drumuri sută la sută refăcute”, a spus Ciprian Kecskes Simionca.

0 notes
182 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *